Memang Klako

Bila aku cerita kat orang, mereka kata tak kelakar, in fact kena ambil serious. Okay, taubat2.

Starting hari Ahad 2 minggu yang lalu, aku hampir2 nak pengsan lepas sertai first aid kit training. Just because aku nampak kepala, tangan dan kaki org yang berbalut. Demonstrasi je pun tapi start lah rasa mual dan lemah. Terus lah aku melekat di dinding untuk elak jatuh.

Since kejadian tu, ramai yang tanya aku, aku ni x sihat ke? Jadi aku kata, sihat :) tapi memang sebenarnya aku rasa penat sikit. Nak dijadikan cerita, aku dengan gagah nya pergi blood donation 3 hari lepas tu. Masa derma tu, aku macam pelik sebab seat tu tak direndahkan jadi aku mcm nak suruh pegawai in charge tu rendahkan tp bilangan pegawai sangat skit so mereka jaga lebih dari seorang penderma dalam satu masa.

Lama-lama aku rasa penat sangat menderma dalam keadaan duduk straight gitu. Jadi aku akhirnya PENGSAN. Ye, pengsan. Hujung minggu tu pula aku pergi camping n jungle trekking. Dekat 10 hari juga berlarutan orang tegur muka aku pucat, even sebelum derma darah lagi. Tapi, aku macam degil. err


Nampak tak kelesuan dan kepucatan yang berlaku? Lama juga aku renung cermin tapi nampak macam sihat je. Entah lah. Tapi tang mata tu jelas lah tak cukup tidur kan.

8 Komen:

Haryati Faizal berkata...

tahniah...bagusnya...akak tak penah derma drh lagi...

Ara Afiq berkata...

wah hebat. akak xleh nk derma darah. berat xckup berat -.-

ashra berkata...

Pucat pucat pun hebat tu...hehe..gi derma darah..gi trekking..
Samalah kita..sbb tu tak jadi doc kot...nak blaja first aid oun seriau seraiu ahaa

N.Aima K berkata...

murni sungguh niat mu ni dik..smp pengsan nak derma darah huhuhu.. jaga diri tau.. sebab jauh sngt dari family huhuhuhu

Dzureen Darwis berkata...

Cuba lah nanti :)

Dzureen Darwis berkata...

Kita pun cukup2 je ni hehe

Dzureen Darwis berkata...

Hehe kannnn meti sis memahami apa yg sy rasa

Dzureen Darwis berkata...

Okay in shaa Allah :)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*