Rindu nak buat kek

Mengenangkan Hari Ibu Ahad lepas, teringat pula salah satu aktiviti yang kerap aku lakukan dengan Mak. Mak memang suka sangat baking dan membuatkan aku cenderung untuk join sekali.Tapi setakat ni aku belum ada mixer dan oven di Miri ni jadi belum dapat lah nak berangan buat kek.


Hari tu belek2 gambar dalam laptop terjumpa gambar ni. Ni semua bahan-bahan yang common aku dan mak guna bila buat kek marble. Tepung naik sendiri, tepung, serbuk penaik, serbuk coklat, susu pekat, gula, ovelette, emulco, chocolate chip, air, telur dan apa tah lagi tak ingat hehe.


Dan semestinya oven, mixer dan penimbang. Tak larat lah aku nak guna tangan kan. Hehe. Kebetulan, kebetulan tu cuti semester nanti jatuh pada bulan puasa so mesti banyak peluang kan nak buat kuih dan kek. Hehehe

2 Komen:

ashra berkata...

hehe..xpe.slow2 beli mixer n oven.
nti lg smgt cube resepi tau!

Dzureen Darwis berkata...

Tahu xpe hehe :)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*