Kasut Tinggi2


gambar dipinjam dari Google Image

Oke, hari ini iolls nak cerita pasal wedges. Iolls memang suka sangat pakai wedges ini. Sejak 2010, semua kasut iolls kat rumah adalah wedges. Setiap tahu raya iolls pakai wedges. Salah satu faktor nya adalah sebab iolls ni pendek. 155cm je. Bukan tak redha dan syukur dengan ketinggian sedia ada. Tapi nak gunakan kelebihan yang ada. Maksudnya? Orang yang tinggi2 kan tak sesuai pakai wedges so memandangkan orang pendek nampak comel pakai wedges (opinion diri sendiri) maka iolls pun sering lah pakai wedges ni.

Yang tak syoknya, bila masuk Curtin ini, tak dapat dah nak pakai wedges hari2. Sebab bayangkan lah kalau iolls ada 3 kelas sehari, setiap satu kelas cuma ada gap dalam 30 minit je dan iolls kena rushing dari satu bangunan ke satu bangunan, dari tingkat 2 bangunan A, turun tangga, pergi bangunan B, lepas tu naik tanggan lagi dengan wedges? Lepas tu nak berjalan lagi jauh2 dengan wedge di bawah panas terik sang mentari? A big NO!

So, now iolls pakai flat shoes je. Kalau nampak wedges tu iolls akan tetap beli juga, tapi hari2 pergi kelas pakai flatshoes. Well, perempuan dan shopping mana dapat dipisahkan. GAGAGA.

11 Komen:

tenku butang berkata...

hai.. salam kenal,

done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Nastyna berkata...

I pun suka wedges, selesa tapi tak selalu boleh pakai,few months in a year sebab time sejuk kena pakai kasut boot puacukang. muahahha

anisyaz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Dzureen Darwis berkata...

Oke sudah follow :)

Dzureen Darwis berkata...

Oh weird lah klu nak pakai boot di Miri. Sebab panas hehe

Dzureen Darwis berkata...

Eh, Anis memang nampak tinggi la :) Tak sangka 155

pha is berkata...

pha is kalau sebut wedges, yg pha is tau cma cheesy wedges yg kat kgc tu je.. hehehe

||aLeaSaRa|| berkata...

owh kak lea suka jugak wedges..hahaha gelak pulak baca komen pha..cheesy wedges..ok lapar ngee....

Nora Karim berkata...

tak pernah pakai wedges... sebab nanti lagi tinggi dari encik hubby.. huhuhu

Dzureen Darwis berkata...

Aduh gawat ni. Haha

Dzureen Darwis berkata...

Kita pun tetibe terus ngidam cheesy wedges

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*