Cuba Teka

Assalamualaikum :)

Ada satu surat telah dipos dari semenanjung ke Sarawak. Zue yang punya lah kan. Zue kerap tertanya-tanya bila surat tu akan sampai? Jadi Zue nak ajak semua orang teka berapa lama diperlukan bagi surat Zue tu yang dihantar dari Kuala Lumpur ke Miri sampai ke destinasi?

Dah bercekak pinggang dah ni oi bila nak sampai?
*sila jangan tanya kenapa saya terlalu keding sebab saya pun bingung*
*sila jangan tuduh saya diet*
*sila jangan tanya berat atau BMI saya*
INI GAMBAR LAMA LAH

Cuba teka, berapa hari bekerja diperlukan? Pos biasa je, bukan Poslaju ke express ke. Pos biasa je. Jawapannya Zue pun tak tahu. Masih menunggu. Cuba teka, cuba teka! Cepat lah teka pelissss hehe tak aci okay Zue sorang je tertanya-tanya. Teka lah tau2 dan komen kat bawah ni. 

Tunjuk lah macam korang pun tertanya-tanya juga walaupun sebenarnya tidak. Hehe. Zue bagi teka sampai Jumaat ni je tau! 2 Ogos 2013 11.59 malam. Teka tau!

26 Komen:

Yumida Huda berkata...

tempoh penghantaran surat menggunakan pos biasa dri semenanjung ke srwak mengambil masa 2 minggu, kira2 10 hari bekerja.

tapi kalau dipos pd sebelum hari perayaan, posnya cepat sampai. kira2 4 hari je. tu berdasarkan pengalaman yumida. hehe.

pernah gak surat tak sampai2. hmmm..terhilang..tercurik..tercicir..x pasti

Dzureen Darwis berkata...

10 hari? Adeh lama nya huhu

||aLeaSaRa|| berkata...

erkkkk...tak taulah sebab kak lea jarang pos2 surat.kalau pos area lembah klang adalah sebab kak lea pun duduk area selangor ngeee....

Dzureen Darwis berkata...

Tu lah kita pun jarang sebenarnya ni kes official :p

Kesuma Angsana berkata...

lama sgt ke nak sampai tu... tq ke blog KA. done follow sini juga yer

ashra berkata...

hehe..faham..saya dulu bujang bujang kecik keding cam awaklah..
buhsan dgn orang kata macam2...pakai jeans tak lawalah..kaki macam lidi lah..

tpi bila da kahwin,ngandung,naik sket badan..lagi molek... =)
jangan risau...orang bdn kecik cam kita ni menten awet muda tau. =p seyesss..........

saya kuar dgn anak sulung,ada gak bertanya,ni anak ke adik?
bila cakap anak,laa..ibu mudanya..padahal saya da 31 da pungggg...tua sudah...hehe

Dzureen Darwis berkata...

Terima kasih KA :)

Dzureen Darwis berkata...

Hehe mak saya pun macam tu

zulhilmi tempoyak berkata...

konpem la smpai./.. hehehe

S.K.A berkata...

ntah la..mungkin mkan masa berminggu kot hu3..tp sy dpat kad raya dr sbah, makan msa smggu je =) meh nak jwab 3 soalan diatas..

1..mmg awk ni jenis yg mkan pn ttp kurus kot..kturanan myb..
2..he3 xtuduh pn =) sbb mcm dh thu je awk ni jenis kurus..
3..berat mgkin 40++ kn?? he3..BMI xnormal..kn2..

Dzureen Darwis berkata...

Wah bagusnya bagi harapan, jangan harapan palsu sudah la

Dzureen Darwis berkata...

Alahai bleh pulak dia jawab soklan2 tuh -.- haha

Norhasniza Khalid berkata...

ntah, hihi. mama tak pernah pos mengepos ni..
jeles lah mama awk kurus.. kite gebu gebas tau!!

Dzureen Darwis berkata...

Hehe semua benda ada pro dan kontra nye

Haryati Faizal berkata...

3 ari kot...

Dzureen Darwis berkata...

Sbnrnya dah lebih 3 hari ni hehe

tenku butang berkata...

Hemmm.. lepas raya kotttt.. hik hik hik.. gelak jahat

dear xila berkata...

2minggu kot...sy gu pos dr sabah ni heheheh

Dzureen Darwis berkata...

Waduh, gawat ni haha

Dzureen Darwis berkata...

Owh gudluck Dear Xila :)

Invisible Me berkata...

Kalau dalam Semenanjung seminggu. Mungkin Sabah Sarawak, dua minggu lah kot. Hehe :)

Mieza Jhaa K berkata...

Hmm maybe 2 weeks.. for sure,,tak pasti..hihihi

Dzureen Darwis berkata...

Dush, lamanya

Dzureen Darwis berkata...

Ramainya orang kata 2 minggu huhu

Hatimi Tahirruddin berkata...

saya nak teka tapi dah ada jawapan dah...haha

Dzureen Darwis berkata...

Dah lambat, hehe :p

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*