Pomodoro #1 si Tomato

(ihsan Google Image)

Beberapa hari yang lalu, Zue dengan semangat yang kental nak study untuk final exam. Tapi keadaan kesihatan tidak mengizinkan. Zue study SIKIT je tapi kepala berdenyut2 ala2 student medic nak final semester gitu. Zue tak dapat nak push diri ni untuk study. Bimbang dengan kesihatan, Zue kembali berehat.

Bila dah stress, Zue keluar pergi kedai. Terjumpa jam tomato tu. Tapi tengok je, tak beli. Sebab tomato tu gunanya untuk set timer bila nak masak atau baking. Tapi lepas tu entah macam mana Allah pertemukan Zue dengan Teknik Pomodor. Amboi pelik gitu bunyi nya.

Tapi Alhamdulillah Pomodoro Technique ni lah yang telah serba sedikit membantu Zue melakukan kerja dalam keadaan yang tertekan. Dah lah comel!

5 Komen:

Ayah Zain berkata...

orait juga mende ni kan

Dzureen Darwis berkata...

Produktif juga :)

Imran berkata...

Kat mana nmpk timer tu? Klau boleh nk beli scpt mungkin

Imran berkata...

Kat mana nmpk timer tu? Klau boleh nk beli scpt mungkin

Dzureen Darwis berkata...

Masih mencari. Dulu ada jumpa di kedai depan rumah tapi tak jadi beli sebab dah x berfungsi.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*