Wattudu wattudu malam pertama

Assalamualaikum.

Wattudu tu sebenarnya "what to do" versi gedik. Baru lepas merayau di laman web Productive Muslim tadi. Menceritakan tentang apa yang boleh kita buat pada malam pertama Ramadhan yang telah pun tiba ini. eiii eksited.


  1. Tengok bulan. Tapi kat sini tak nampak sebab awan tebal. Tak apa lah yang penting dah sah kat tv cakap esok puasa kan. So terima je lah seadanya. Bukan ada teleskop pun nak cari anak bulan.
  2. Sebarkan ucapan kepada rakan dan keluarga. Update status di Facebook, Twitter, Whatsapp keluarga terdekat dan kawan-kawan. TIdak lupa juga di blog. SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN SEMUA!!
  3. Pupuk rasa gembira dalam diri anak2. Belum ada anak lagi. Heh
  4. Taraweeh. Malam ni dah start taraweeh pertama tahun ni. Hehe tapi di area sini belum ada jemaah taraweeh lagi. Dalam 2-3 hari nanti baru dapat jemputan sebab surau jauh. Biasa buat kat rumah kawan ramai2.
  5. Niat. Ehem jangan buat2 lupa. Niat puasa. Jangan jadi alasan esok taknak puasa sebab belum niat. Ngee


4 Komen:

ashra berkata...

thanks sharing.
selamat menjalani ibadah dan selamat berpuasa ya dzureen =)

Ayah Zain berkata...

u kat mana ni dzureen?

Dzureen Darwis berkata...

saya di Curtin cikgu :)

Dzureen Darwis berkata...

terima kasih sis :)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*