Ads Not By This Site

Assalamualaikum :)

Pagi ini saya dikejutkan dengan kemunculan iklan-iklan yang "block" laman web blogger.com saya. Niat asal nak post entry terbaru untuk blog ni tapi disebabkan oleh kemunculan iklan2 tu, nak menaip pun tak dapat. 

Selaku seorang manusia yang cyberphobia, semestinya saya takut sangat. Alhamdulillah, saya telah terjumpa laman web ini http://www.techtipsforall.com/2013/03/remove-ads-not-by-this-site.html dan setelah mengikut step by step dari laman web ini, iklan tersebut hilang. Maka benarlah sangkaanku, virus yang menyerang.

Malas nak type panjang-panjang, merajuk dengan virus tu. Cuma, sebagai panduan kepada orang lain, just in case satu hari terkena benda yang sama, bila buka blog and nak post new entry tiba2 keluar iklan yang tertulis "ads not by this site" dan mengganggu aktiviti anda di blogger.com, ikut lah tips yang diberi dari link yang saya bagi tu.

Terima kasih :)

Dzureen Darwis.

1 Komen:

Yumida Huda berkata...

owh..thanks sharing kak
yumida nak terjah jap
info yg bermanfaat

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*