Cuti Umum 2014

Sumber: Google


Kita dah hampir seminggu masuk tahun 2014 dan baru hari ini nak buat expectation terhadap 2014. Lambat betul lah haha. Rasanya tak expect banyak pun. Yang paling penting nak diambil tahu ialah Cuti Umum. Lepas google google pasal cuti umum baru lah saya faham kenapa adik-adik mula bersekolah pada 1 Januari. Rupa-rupanya Johor tak ambil cuti Tahun Baru rupa-rupanya. Dan yang terbaru, Johor hujung minggu jatuh pada hari Jumaat dan Sabtu. Jom usha cuti umum Malaysia 2014.

01/01 Tahun Baru (Kecuali Johor, Kedah, Kelantan, Terengganu, Perlis)
14/01 Maulidurrasul
14/01 Keputraan YDPB Negeri Sembilan (N.Sembilan)
15/01 Cuti ganti sempena Keputraan YDPB Negeri Sembilan (N.Sembilan)
17/01 Thaipusam (KL, Putrajaya, Johor, N.Sembilan, Perak, Penang dan Selangor)
19/01 Keputraan Sultan Kedah (Kedah)
31/01 Tahun Baru Cina
01/02 Tahun Baru Cina
01/02 Hari Wilayah Persekutuan (KL, Labuan, Putrajaya)
04/03 Hari Pertabalan Sultan Terengganu (Terengganu)
15/04 Pengisytiharan Melaka sbg Bandar Bersejarah (Melaka)
18/04 Good Friday (Sabah dan Sarawak)
19/04 Keputraan Sultan Perak (Perak)
26/04 Keputraan Sultan Terengganu (Terengganu)
01/05 Hari Pekerja
07/05 Hari Hol Pahang (Pahang)
13/05 Hari Wesak
17/05 Keputraan Raja Perlis (Perlis)
27/05 Israk dan Mikraj (Kedah, N.Sembilan dan Perlis)
30/05 Pesta Menuai (Sabah dan Labuan)
31/05 Pesta Menuai (Sabah dan Labuan)
01/06 Hari Gawai (Sarawak)
02/06 Hari Gawai (Sarawak)
07/06 Keputraan Agong
29/06 Awal Ramadhan (Johor, Melaka dan Kedah)
07/07 Hari Banda Warisan Dunia Georgetown (Penang)
12/07 Keputraan Gabenor Pulau Pinang (Penang)
15/07 Nuzul Quran (Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor dan Terengganu)
28/07 Hari Raya Puasa
29/07 Hari Raya Puasa
31/08 Hari Kemerdekaan
13/09 Keputraan Gabenor Sarawak (Sarawak)
16/09 Hari Malaysia
04/10 Keputraan Gabenor Sabah (Sabah)
05/10 Hari Raya Haji
06/10 Hari Raya Haji Kedua (Kedah, Kelantan, Perlis dan Terengganu)
10/10 Keputraan Gabenor Melaka (Melaka)
23/10 Deepavali (Kecuali Sarawak dan Labuan)
24/10 Keputraan Sultan Pahang (Pahang)
25/10 Awal Muharram
11/11 Keputraan Sultan Kelantan (Kelantan)
12/11 Keputraan Sultan Kelantan (Kelantan)
22/11 Keputraan Sultan Johor (Johor)
29/11 Hari Hol Almarhum Sultan Johor (Johor)
11/12 Keputraan Sultan Selangor (Selangor)
25/12 Hari Natal


7 Komen:

ikhwan yusuff berkata...

bagus perkongsian tarikh2 pnting ni..

Naniey Jemiey berkata...

dah plan untuk bercuti yaa.. bagus..!!

QV berkata...

dok usha bila maulidur rasul . alhamdulillah , ada kat sini .

Hafiza AizZawa berkata...

penting untuk tahu cuti2 nie.. jgn kita sorg g kje pdhl org len cuti.. >_<

Gee Lion berkata...

bulan satu ni paling banyak cuti kan cik belog.. hehe..

husna zahidi berkata...

tak pasti sama dgn kedah ke tak.. huhuhu..

||aLeaSaRa|| berkata...

kak lea pun dah bulatkan tarikh2 P.H biar bos perasan agagaga :)

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*