Pelajar Curtin Dibunuh Pagi Tadi



Petang tadi selepas solat Asar, Facebook digemparkan dengan berita seorang pelajar Curtin dibunuh di sebuah rumah sewa di sekitar Curtin University. Mangsa merupakan pelajar Curtin dan dianggar berumur lewat belasan tahun (18/19 tahun). Kemungkinan besar budak ni tengah ambil short course sekarang ni dan area tu memang tak ramai orang awal-awal tahun ini.

Mangsa disyaki dibunuh selepas dirompak. Ada gambar di Facebook mangsa berlumuran darah dekat dengan tangga. Berikut adalah laporan berita dari The Star Online.

MIRI: A university student was found brutally beaten to death Saturday in a rented house in Kuala Baram district not far from the Curtin University of Technology Sarawak campus where he was studying.
The body of the youth, believed to be in his late teens, was found sprawled in a pool of blood inside the double-storey house in Desa Senadin, a housing estate located not far from the university campus.
Miri Police Chief Asst Comm Mun Kock Keong said the police are investigating the case as a possible murder.
"We are interviewing those staying inside the house (there are several other students renting the house and the victim is one of them) to find out what had actually happened.
"The victim is a university student," he said.
............. (read more)
He said the victim was from another state.
p/s: Ya Allah, kau saja lah yang mampu melindungi aku dari sebarang kecelakaan. Harap-harap tiada perkara buruk yang berlaku selama aku berada di Miri. 2 tahun setengah je lagi. In shaa Allah. 

7 Komen:

Mime MF berkata...

takutnya...emmm mohon perlindungan dr Allah dielakkan dr bahaya cmni...

aisya berkata...

serius? bace post dzureen baru sy tau sebab jarang2 dah buka FB.. huhu..

Dhia Dirham berkata...

sentiasa berhati hati walau di mana saja

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

takziah kepada keluarga mangsa.. ngerinya.. semoga adik dilindungi oleh Allah selalu..

Khir Khalid berkata...

Innalillah... semoga Allah sentiasa melindungi dgn sepenuh keselamatan.. aamiin..

Gee Lion berkata...

Ya Allah, naya betul kat student yg duduk kat rumah sewa nih. Alhamdulillah masa saya duduk kat rumah sewa dedulu, takde kes macam ni berlaku.. ):

Cikgu Norazimah berkata...

Ya Allah ! takutnyer berita benda macam ni..hati2 la yer, yang penting jgn keluar sorang2..bahaya sangat !

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*