Tips Kuruskan Badan

Gambar dari weheartit.com



Kajian mendapati bahawa apabila seseorang itu menggigil, lemak akan bertukar menjadi 'brown fat' iaitu lemak yang akan menjadi tenaga untuk memastikan badan kita panas. Maka, menggigil selama 15 minit itu sama seperti membuat senaman selama satu jam! Perubahan lemak biasa menjadi 'brown fat' ini berlaku kerana perubahan hormon.

Menarik bukan? Boleh baca selanjutnya di BBC News http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-26048718 kalau nak ketahui lebih lanjut.

10 Komen:

Wan Maruzen Wan Husain berkata...

kadang2 akak kalau lapar sangat senang mengigil....

Wan Maruzen Wan Husain berkata...

kadang2 kalau lapar memang akan mengigil....

Naniey Jemiey berkata...

panduan kurus yang bagus neh..

chegu zam berkata...

Ohhh ... rupanya menggigil pun senaman berkesan... info yang baik ni

chêguzαm

Haryati Faizal berkata...

tq share ye

Gee Lion berkata...

takkan nak mengigil hari-hari... hehe.. itu dah satu tahap dgn pengecut dah tuh.. mwahaha..

Gee Lion berkata...

takkan nak mengigil hari-hari... hehe.. itu dah satu tahap dgn pengecut dah tuh.. mwahaha..

Sis Vee berkata...

sdg membayangkan cara nak menggigil nih . nak tau berkesan ke tak , dah tentu kena cuba dulu nih .

Nurulee berkata...

tips gain weight pls. ehehe.

Akeyla Azmi berkata...

omg thankss xD

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*