Persiapan Earth Hour




Hari ini, 13 Mac bermakna kita ada lagi lebih kurang 16 hari lagi sebelum Eath Hour. Adakah kamu semua bercadang untuk menutup lampu ketika Earth Hour? Tak lama pun, satu jam sahaja. Kalau tak ada keperluan yang sangat penting, apa salahnya kita sama-sama menyokong Earth Hour ni, betul tak?

Selain daripada usaha menutup lampu semasa Earth Hour, kita juga kena lakukan penjimatan terhadap penggunaan lampu setiap hari. Lagi satu, khasnya buat mereka yang berada di universiti, kolej, sekolah atau di tempat kerja dan menggunakan komputer, apa kata kalau kita tak guna komputer tu, kita tutup atau letak dalam sleep mode?

Jom luangkan sedikit masa untuk berjanji tidak akan membiarkan komputer kita terbuka sekiranya tidak diunakan di laman rasmi earth hour. Tak sukar pun, kalau kita memang taknak guna, letak lah dalam sleep mode, sayang bumi kan? kan?

>>Submit you pledge HERE<<

2 Komen:

Wan Maruzen Wan Husain berkata...

BW sini...:)

Farah Waheda Wahid berkata...

yeah earth hour bakal tiba lagi...sama2 kita conserve energy k???

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*