Keyword: Berapa Lama Kena Tutup Lampu Semasa Earth Hour




Ada berapa keyword sesat di blog ini yang mana orang yang sesat di blog ini sebenarnya nak tahu berapa lama kita nak tutup lampu sempena Earth Hour? Kepada yang pernah google benda-benda macam ni, tahniah lah sebab ada effort untuk sokong Earth Hour.

Sebagai umat Islam pun kita ada tanggungjawab untuk memelihara bumi dan alam sekitar. Sebagai manusia biasa pun memang kita kena jaga bumi ni sebab kita yang duduk kat bumi ni kan? Siapa yang nak jaga kalau bukan kita?

Jadi walaupun Earth Hour dah lepas untuk tahun ini, tahun depan boleh support lagi kan? Jadi korang yang nak terus menyokong, tahun depan bolehlah menutup semua lampu dan peralatan elektrik yang tidak terlalu penting pada 29 Mac jam 8.30 malam sehinggan 9.30 malam. Satu jam je. Boleh?

Semoga usaha kalian ni semua sedikit sebanyak memberi kesan yang positif untuk diri sendiri dan juga orang lain. Saya sokong Earth Hour, anda bagaimana? 

4 Komen:

Nurfaezah Abdullah berkata...

x pernah join Earth Hour err hehehe

Nurul Syahada berkata...

Nampak effort dia nak sambut earth hour. Hihi

Naniey Jemiey berkata...

inisiatif y bgus utk sejukkan bumi... tp xramai y libatkan diri... ramai buat tak tau je...

Alongxp berkata...

Tahun ni tiap2 hari tengok iklan earth hour, tapi sampai masa, lupa gak nak tutup lampu... tau2 "eh dah lepas e?" hahahaha

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*