Percutian ke Rumah Panjang Hari Terakhir




Percutian selama tiga hari memang memenatkan di rumah panjang ni. Hari terakhir tu kami dibawa berjalan di dalam kebun-kebun milik penduduk rumah panjang. Ada ladang sawit dan kebun lada hitam. Ada yang dapat hasil mencecah RM100 000 setahun malah ada yang mendapat hasil mencecah RM 100 000 sebulan!


Oh not to mention that hari terakhir kami di sini jatuh pada hari raya aidiladha. Sementara ahli keluarga di Johor sedap makan masakan nenek saya pula pagi-pagi dah ke kebun. Haha Ladang sawit tak menarik perhatian sangat sebab banyak jumpa kat Johor tapi sangat teruja tengok kebun lada hitam!




Perpisahan tu benda yang pasti akan berlaku. Sebelum meninggalkan keluarga angkat buat selamanya, saya sempat bergambar dengan mereka. Harap dapat bertemu mereka kembali suatu hari nanti :)


1 Komen:

Hafiza AizZawa berkata...

best2 kan jln2 negeri orang..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi membaca dan meninggalkan komen :)

/
Blogger Widgets

Terima kasih sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2009 | My Mini Self | Por *Templates para VOCÊ*